Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Denisa Godlu vyradila milá udalosť, Slovákov neposilní ani olympionik z Pekingu

HUMENNÉ - Pred pondelňajším zrazom slovenskej hokejovej reprezentácie v Humennom nastalo niekoľko zmien vrátane jednej na brankárskom poste, keď Filip Belányi nahradil Denisa Godlu. Ten sa trénerskému štábu ospravedlnil z osobných dôvodov, keďže čaká prírastok do rodiny. Tréneri privítali 23 hráčov vrátane debutanta Rayena Petrovického.
Asistent trénera Slovenska Peter Frühauf.
Asistent trénera Slovenska Peter Frühauf. Zdroj: TASR - Roman Hanc
Zdieľajte:

Slovenských reprezentantov čaká v Humennom prvý oficiálny blok záverečnej prípravy pred MS v Česku (10.- 26. mája). Po troch dňoch vyplnených tréningovým procesom nastúpia vo štvrtok a v piatok proti Švajčiarsku. "Bude to jeden skvelý týždeň. Za seba aj za kolegov môžem povedať, že sa na to veľmi teším," uviedol asistent trénera Peter Frühauf a k zmenám v nominácii prezradil: "Pridal sa k nám aj obranca Dávid Mudrák, ktorý bol v našej pôvodnej nominácii, ale ešte potreboval týždeň na doliečenie po zranení. Nepripojí sa k nám útočník Peter Zuzin, ktorý má zdravotné problémy a tiež čaká aj prírastok v rodine."

Prečítajte si aj

Tréner Slovenska Craig Ramsay.MS 2024: Ramsay povolal do Humenného 23 hokejistov: Jediný nováčik môže ísť v šľapajach otca

Vedenie reprezentácie má záujem aj o slovenských hráčov, ktorým sa po základnej časti skončí sezóna v NHL. Kluby viacerých z nich už stratili šancu na účasť v play off, istotu účasti vo vyraďovacích bojoch má zatiaľ iba obranca Erik Černák z Tampy Bay. "Pokiaľ hráčom prebieha sezóna, nemôžeme ich oficiálne oslovovať. Nejaké informácie sa však k nám dostávajú, sledujeme ich situáciu. Každého z nich oslovíme, až keď sa mu skončí sezóna," konštatoval Frühauf a k často diskutovanej téme o prípadnom príchode hráčov z KHL poznamenal: "Odpoveď na túto otázku bude známa v najbližších dňoch." K tímu hlavného trénera Craiga Ramsayho by sa od 22. apríla mali pripojiť aj skúsení útočníci Peter Cehlárik a Marek Hrivík.

Prečítajte si aj

Striedačka Česka oslavuje gól.MS 2024: Česko sa pripravuje na šampionát. Polícia už hlási výrazný problém

Najskúsenejší hráč v "humenskom" výbere je obranca Mário Grman so 65 štartmi. "Myslím si, že budem mať rovnaké úlohy ako doteraz. Budem sa snažiť hlavne pomôcť tímu. Na humenskom štadióne som prvýkrát a vyzerá to, že klzisko je veľké. Uvidíme, ako to bude vyzerať v zápasoch. Veľmi sa na ne tešíme a takisto aj na podporu fanúšikov." Podľa Grmana bude v úvode spoločnej prípravy zžiť sa so systémom trénera Craiga Ramsayho.

Prečítajte si aj

Patrik Hrehorčák s trofejou.VIDEO Útok ako mačetou: Bývalý slovanista zaťal do slovenského reprezentanta a má to dohru

Okrem Grmana patria k najskúsenejším hráčom tímu aj útočníci Róbert Lantoši so 61 reprezentačnými zápasmi, Lukáš Cingel (60) a obranca Michal Ivan (46). "Začiatok prípravy je vždy náročný. Mnoho klubov hrá play off v rôznych krajinách, ešte niekoľko dní pred úvodným kempom spravidla nevieme, koho budeme mať k dispozícii. Preto sme museli hľadať aj iné možnosti a povolať i menej skúsených hráčov. V minulosti sa neraz stalo, že niektorí hokejisti z prvého týždňa prípravy sa prepracovali až na majstrovstvá sveta. Neverili, že sa to môže stať a stalo sa," povedal Šatan. Otáznik visí nad účasťou hráčov z KHL, v ktorej pôsobí deväť Slovákov. Momentálne prebieha sezóna už len Martinovi Gernátovi, ktorého Lokomotiv Jaroslavľ má dobre rozbehnutú semifinálovú sériu s Traktorom Čeľabinsk (3:0).

Prečítajte si aj

MŠK Púchov ovládol 2. ligu.Je rozhodnuté! TIPOS SHL má nového účastníka
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články