Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U18 2024: Hrdina štvrťfinále a asistent trénera so sebavedomým vyjadrením pred duelom s USA

ESPOO - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa po roku opäť stretne v semifinále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie s USA. V sobotu od 13.00 SELČ bude chcieť vo fínskom meste Espoo odplatiť zámorským rovesníkom vlaňajšiu prehru 1:7. Do bojov o medaily sa zverenci trénera Martina Dendisa dostali po štvrťfinálovom triumfe nad Českom 3:2.
Hráči projektu do osemnásť rokov.
Hráči projektu do osemnásť rokov. Zdroj: Tomáš Cicoň
Zdieľajte:

S Američanmi sa Slováci stretli už v úvode tohtoročného šampionátu, v základnej skupine im podľahli jednoznačne 0:9. "Skupinovú fázu by som oddelil od vyraďovacej časti. Je to nový turnaj a budeme sa na to pozerať s inak nastavenou hlavou. Treba sa sústrediť na detaily a hrať to, čo si povieme," povedal štvrťfinálový hrdina slovenského tímu Ondrej Maruna pre portál hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Tréner Tibor Tartaľ.Prešovský vicemajster musí hľadať náhradu: Muž úspechov skončil

Sedemnásťročný útočník strelil Čechom dva góly vrátane víťazného, keď prekvapil brankára Milotu nenápadným pokusom od mantinelu: "Štvrťfinále na majstrovstvách sveta nehráte každý deň. Užil som si zápas a som rád, že som pomohol tímu dvoma gólmi a postúpili sme do semifinále. Už v predchádzajúcich dueloch som mal šance a taktiež mi to nepadalo ani počas sezóny. Skúsil som však strieľať, tlačiť sa do bránky a vyšlo to."

Prečítajte si aj

Ukrajinský obranca Igor Merežko.Extraliga v novej sezóne bez hviezdnej dvojice: Česi si vyhliadli medailistov

Slovenskí reprezentanti čelili na šampionáte po prehrách s Američanmi, Lotyšmi a Fínmi hrozbe boja o záchranu. Zvládnuté zápasy s Nórmi a Čechmi ich však napokon posunuli do bojov o medaily. "Potrebovali sme sa ustáliť, nabrať viac sebavedomia. Verím, že túto skúsenosť z náročných momentov zúročíme. Postupne sa zlepšujeme a tieto detaily nás okrem tímovosti dostali tam, kde sme,“ vyjadril sa asistent trénera Michal Dostál, ktorý bol súčasťou trénerského štábu aj vlani.

Prečítajte si aj

Útočník Tomáš Tatar.MS 2024: Slováci proti Poľsku s novým kapitánom aj jeho asistentmi

Tím pod vedením hlavného kouča Tibora Tartaľa siahal pred rokom vo Švajčiarsku na bronzovú medailu, ale v závere riadneho hracieho času inkasoval a napokon prehral s Kanaďanmi v súboji o cenný kov 3:4 po predĺžení. "Aj minulý rok, aj tento rok mali svoj vlastný príbeh. Som však šťastný, že som pri tom a beriem to s pokorou. Verím, že na tomto šampionáte budeme ešte úspešnejší," vyhlásil Dostál.

Prečítajte si aj

Brankár Roman Petrík.Domáce klziská opúšťajú skúsený brankár zo Zvolena a obranca Žiliny

Slováci sa po dvoch dňoch strávených v Trio Arene vo Vantaa opäť vrátili do Metro Areny v Espoo, kde absolvovali celú základnú skupinu. V piatok vykorčuľovali na ľad v rámci krátkeho tréningu. "Na Američanov ušijeme taktiku na mieru. Samozrejme, vieme o ich silných stránkach, ale budeme sa zameriavať na seba. Pokúsime sa naše silné stránky potlačiť do popredia a využiť vo svoj prospech. Bude to veľmi náročné, ale šanca je vždy," dodal asistent trénera.

Prečítajte si aj

Útočník Tomáš Tatar.MS 2024: Hlava a ruky v pohode, nohy a dych horšie. Ťahúň reprezentácie ešte potrebuje hovoriť s trénermi

Druhý semifinálový zápas medzi Kanadou a Švédskom odštartuje v sobotu o 17.00 SELČ. Turnaj vyvrcholí v nedeľu duelom o tretie miesto (13.00) a finálovým súbojom (17.00).

Prečítajte si aj

Obranca Mário Grman.Reprezentačný obranca prišiel o prácu: Doplatil na rozhodnutie nových trénerov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články