Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Komplikácie pre Kocha? Utah získal dvojicu hviezdnych obrancov!

LAS VEGAS - Klub NHL Utah HC výrazne posilnil svoju defenzívu, keď počas druhého draftového dňa angažoval dvoch skúsených obrancov. Z Tampy Bay získal ruského hokejistu Michaila Sergačova a z New Jersey ďalšou výmenou Johna Marina. Informovala o tom agentúra AP.
Slovenský obranca Erik Černák.
Zdroj: TASR/AP - Nathan Denette
Zdieľajte:

Klub, ktorý sa medzi sezónami presídlil z Arizony do Salt Lake City, sa počas draftu postaral o poriadny rozruch. Prekvapením je najmä výmena Sergačova, ktorý bol oporou Tampy pri ziskoch dvoch Stanleyho pohárov (2020, 2021). Uplynulú sezónu mu nahlodali zranenia, pre ktoré stihol odohrať v základnej časti iba 34 zápasov so ziskom dvoch gólov a 19 asistencií. V dvoch dueloch play off pridal asistenciu.

Utah za neho obetoval švajčiarskeho beka J.J. Mosera, talentovaného útočníka Conora Geekieho, 199. voľbu v tohtoročnom drafte a voľbu v 2. kole budúcoročného draftu. Dvadsaťštyriročný Moser patril medzi najviac vyťažovaných hráčov Coyotes, v 80 stretnutiach minulého ročníka zaznamenal päť gólov a 21 asistencií. Tampe, ktorej dres oblieka aj slovenský obranca Erik Černák, sa týmto trejdom otvoril priestor pod platovým stropom, ten by podľa TSN mohli "blesky" využiť na podpis novej zmluvy s kapitánom Stevenom Stamkosom.

Prečítajte si aj

Kmec v súboji s Koskipirttim.Skvelé! Košickému rodákovi dá šancu Vegas Golden Knights

Prečítajte si aj

Burgess odchádza zo Spišskej Novej Vsi.Člen úspešného tímu Spišskej Novej Vsi mení adresu. Čaká ho pôsobenie vo Švédsku

Klub zo Salt Lake City získal aj Marina z Devils výmenou za voľbu v 49. kole tohtoročného draftu a voľbu v 2. kole budúcoročného draftu, ktorá pôvodne patrila Edmontonu. Dvadsaťsedemročný bek bol spoluhráč slovenského obrancu Šimona Nemca, do New Jersey prišiel pred dvomi rokmi z Pittsburghu. V 75 dueloch minulej sezóny si pripísal štyri góly a 21 asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články