window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Deväť hokejistov, o ktorých nepočuť. Stihnú sa niekomu upísať do štartu ligy?

BRATISLAVA - V piatok 20. septembra začína nová sezóna Tipos extraligy. Bude to už 32. ročník našej najvyššej súťaže.
Slovenský brankár Samuel Baroš.
Slovenský brankár Samuel Baroš. Zdroj: TASR - Branislav Račko
Zdieľajte:

O pár dní odohrajú tímy tzv. generálky pred novým ročníkom. Následne dochádza k posledným zmenám v kádri. Prinášame vám mená ôsmich hráčov, ktorí dodnes nefigurujú v žiadnom klube.

Prečítajte si aj

Tréner Craig Ramsay.VIDEO Urazený Studenič opustil Slovákov. Tréner Ramsay zaujal jasný postoj k jeho kroku

Samuel Baroš (Slovan Bratislava)

Skúsený 30-ročný brankár v minulej sezóne pendloval medzi prvým tímom belasých a farmou Modrých Krídel, ktoré medzičasom zanikli. Baroš si odkrútil premiéru v extralige počas sezóny 2014/15, keď mu dal šancu HKM Zvolen. Neskôr si obliekal dres Nových Zámkov, Banskej Bystrice či fínskeho Hermes, ale aj Frýdku-Místku a Bratislava Capitals. Čo s ním bude ďalej, zatiaľ nevedno.

Maximilián Pajpach (L. Mikuláš/AquaCity Pikes)

28-ročného rodáka z Popradu v roku 2014 draftoval klub NHL Colorado Avalanche a hovorilo sa, že má pred sebou skvelú budúcnosť. Po dvoch rokoch vo Fínsku však zamieril späť pod Tatry a nasledoval rad tímov, v ktorých pôsobil - Poprad, Martin B, Michalovce, Spišská Nová Ves, Dubnica, Clermont, Frýdek-Místek, Celje, Považská Bystrica, Liptovský Mikuláš a AquaCity Pikes. Ani jeho ďalší osud nie je v tejto chvíli známy.

Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica)

O odchode extraligového veterána po deviatich rokoch z Banskej Bystrice sa už písalo. Klub dal prednosť mladšej krvi a stavil na rýchlosť a keďže Ďatelinka má už 41 rokov, nespadá do tejto kategórie. V súvislosti s mimoriadne ostrieľaným hokejistom sa povrávalo, žeby mal posilniť obranu Skalice, ktorá pripravila mužstvo na postup do Tipos extraligy, ale doteraz nič oficiálne nezaznelo.

Prečítajte si aj

Hokejisti Liptovského Mikuláša.Liptovský Mikuláš sklamal, Trenčín sa revanšoval Žiline, Michalovce si schuti zastrieľali, Slovan si neťukol

Ján Brejčák (Poprad)

Jeden z najtvrdších mužov našej najvyššej súťaže stále nikomu nepatrí. Uplynulý ročník strávil v Poprade po boku svojho bratranca Daniela, ktorý taktiež bol dlho bez zmluvy, no jeho situácia sa zmenila začiatkom augusta a s kamzíkmi predĺžil kontrakt.

Jake Cardwell (Poprad)

Spoľahlivý kanadský obranca dokonale pozná slovenskú súťaž, keďže účinkoval v Nových Zámkoch, Banskej Bystrici i Nitre. V našich končinách o neho zrejme nie je záujem a momentálne neevidujeme interes ani v zahraničí.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Marek Hrivík.Hrivíka nepotešil Hudáček, Gajdoš neváhal s príchodom, Studenič vyslovil varovanie

Miloš Fafrák (Nové Zámky)

Bývalý mládežnícky reprezentant získal prvé extraligové skúsenosti po skončení juniorského veku v Banskej Bystrici. Martinský rodák sa následne nechal zlákať domov, kde sa chystal reštart hokeja. Vlani bojoval za novozámocké farby. Do štatistík si pripísal 5 bodov za 2 góly a 3 asistencie. Talentovaný krídelník o svojej budúcnosti ešte nerozhodol.

Andreas Štrauch (Banská Bystrica)

Popradský odchovanec sa vlani postupne vytrácal zo zostavy baranov. Vyústilo to nakoniec do striedavých štartov v Skalici. Predtým patril Liptovskému Mikulášu, Spišskej Novej Vsi, Michalovciam, Zvolenu a Novým Zámkom. Takto to s ním vyzeralo v auguste a nič nové sa neudialo ani v úvode septembra.

Juraj Mikúš (Trenčín)

Ostrieľaný borec, ktorý okrem hokejovej kariéry, začal robiť aj politickú, odohral s bratom Tomášom necelé dva roky za Nové Zámky. Tie ho ale v uplynulom ročníku poslali na hosťovanie do Trenčína a napokon tam ostal. Vicemajster sveta z roku 2012 by sa mohol údajne vrátiť do rodnej Skalice, ktorá má len tie najvyššie ciele. Je to však len v rovine úvah a platí to dodnes.

Prečítajte si aj

Útočník Viktor Petrík.VIDEO Unikátny samostatný nájazd. Novozámocký benjamínok všetkým vyrazil dych

Chris Langkow (Banská Bystrica)

Peknú sériu v slovenskej extralige zaznamenal kanadský útočník. Dva roky odohral za MAC Budapešť, ročník 2020/21 mal po zranení dohrať v Košiciach, ale nakoniec ho celý vynechal. Nasledovali angažmány v Nových Zámkoch i Zvolene.

Prečítajte si aj

Brankár Humenného Stanislav Galimov.VIDEO Hviezdny cudzinec sa vrátil na Slovensko. Jeho krajan ho opustil
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Redakcia HS

Diskusia

Podobné články