Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan a Lažo vysvetľujú rozhodnutie vynechať hráčov z KHL v reprezentácii

HUMENNÉ - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) sa na svojom zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta.
Prezident SZĽH Miroslav Šatan.
Prezident SZĽH Miroslav Šatan. Zdroj: Peter Šimurda - HC 19 Humenné
Zdieľajte:

Vzhľadom na to, že súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov, či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii, pre VV SZĽH a slovenskú reprezentáciu je táto téma ohľadom MS 2024 uzavretá. "Vieme, že stanovisko nepotešilo ani jednu stranu, no je to výsledok toho, čo nám vyvstalo z diskusií s hráčmi," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

Nástup slovenských hokejistov v Humennom.Správa, na ktorú čakal celý slovenský hokej: Výkonný výbor SZĽH vyriekol verdikt nad hráčmi z KHL!

Členovia výboru konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Exekutívny orgán slovenského hokeja verí, že trénerom sa podarí zložiť najsilnejší možný tím, ktorý na májových MS v Česku bude tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo.

Prečítajte si aj

Prezident klubu HKM Zvolen Dušan Mráz.Šéf HKM Zvolen otvorene: Angažovanie Oremusa a Kmeča nebolo dobré rozhodnutie

"Táto téma rozdeľuje spoločnosť už dlhší čas. V povolebnom období ide o ešte viac exponovanú tému. Po dlhej diskusii sme dospeli k uvedenému stanovisku. Všetkým sa chcem poďakovať za pragmatické riešenie. Snažíme sa o to, aby bola čo najlepšia situácia pre reprezentačné mužstvo a aby sa hráči mohli pripravovať na MS. Väčšina z nich bola buď zranená, alebo mala osobné dôvody, pre ktoré nemohli prísť. Vzhľadom na situáciu, ktorá by ich čakala po pripojení sa k mužstvu, sa rozhodli neprísť. Rozprávali sme sa asi o dvoch hráčoch. Naše rozhodnutie bol jednohlasné. Teraz sa už chceme sústrediť na MS a veríme, že tréneri budú mať pokoj na prípravu," povedal Šatan po piatkovom prípravnom stretnutí so Švajčiarskom (5:3).

Prečítajte si aj

Christophe Lalancette po troch rokoch skončil v Hradci Králové.Padlo až jedenásť hláv! Sklamanie si odskákala i trojica so slovenskou minulosťou

Podľa generálneho sekretára zväzu Miroslava Laža majú všetci hráči, ktorí sa prezentujú adekvátnou výkonnosťou, otvorené dvere do reprezentácie:

Prečítajte si aj

Juraj Slafkovský strieľa jeden z troch gólov do siete Philadelphie.Už zase niečo? smial sa Slafkovský, ktorý nechcel veriť ďalšej skvelej správe. Jeho hetrik oslávil len jeden človek

"SZĽH je tu na to, aby reprezentantom dvere do reprezentácie otváral a nie zatváral. To je kľúčové. Každý hráč, ktorý na to má výkonnosť, má otvorené dvere do reprezentácie bez ohľadu na to, kde hrá. Reprezentácia na tom bude vždy postavená."

Prečítajte si aj

Český hokejista Jindřich Abdul.Slovensko očaril talentom, v Česku mal životný ročník: Po novom by mal doplniť tandem Slovákov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články