window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kvalifikácia OH 2026: Severania sa môžu tešiť. Pomôže im posila z NHL

AALBORG - Dánskej hokejovej reprezentácii pomôže na domácom turnaji záverečnej fázy kvalifikácie ZOH 2026 aj útočník Nikolaj Ehlers. Štart krídelníka Winnipegu na podujatí v Aalborgu potvrdil tréner jeho zámorského klubu Scott Arniel.
Uprostred Nichlas Hardt (Dánsko) sa teší z gólu so spoluhráčmi Frederikom Stormom (vľavo) a Markusom Lauridsenom.
Zdroj: TASR - Michal Svítok
Zdieľajte:

"Možnosť hrať na tomto kvalifikačnom turnaji bude pre neho dobrý rozbeh do sezóny. Bude sa môcť naštartovať a potom v októbri bude skvele pripravený na ostrý začiatok NHL," uviedol Arniel pre denník Winnipeg Sun.

Prečítajte si aj

Fínsky útočník Janne Keränen.Mimo rodnej krajiny nastupoval len za Michalovce. Proti nemu zasiahla vyššia moc

Prečítajte si aj

Striedačka HK DOXXbet Detva.Istota a rýchle reflexy. K nováčikovi sa vracia gólman, ktorý za neho chytal v "striebornom" ročníku

Ehlersovo meno sa v uplynulých týždňoch spájalo s možnou výmenou do iného klubu NHL, no podľa TSN nakoniec 29-ročný útočník začne nový profiligový ročník opäť v drese Jets. Ehlers hrá za Winnipeg už deväť rokov, v minulej sezóne nazbieral v 82 zápasoch základnej časti 25 gólov a 36 asistencií, v piatich dueloch play off pridal dve asistencie. Dáni sa v F-skupine záverečnej fázy olympijskej kvalifikácie stretnú v Aalborgu s Veľkou Britániou, Japonskom a Nórskom. Miestenku na ZOH 2026 si vybojuje iba víťaz turnaja. Dáni sa pred dvomi rokmi premiérovo kvalifikovali do hlavného turnaja ZOH, v Pekingu postúpili do štvrťfinále.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články