window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO NHL: Slovenská bodová žatva, Martin Pospíšil zhodil rukavice a pobil sa

NEW YORK - Slovenský hokejista Martin Pospíšil bodoval aj v druhom zápase Calgary v novom ročníku zámorskej NHL. V drese Flames si pripísal dve asistencie a jeho tím zdolal Philadelphiu 6:3. Za domácich nastúpil aj jeho krajan Samuel Honzek, ktorý nebodoval. Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu svoj prvý gól v sezóne. Tridsaťtriročný útočník dosiahol aj asistenciu a pomohol New Jersey v zostave aj so Šimonom Nemcom triumfovať na ľade Washingtonu s Martinom Fehérvárym 5:3. Juraj Slafkovský prispel dvoma asistenciami k víťazstvu Montrealu nad Ottawou 4:1.
Slovenský útočník Martin Pospíšil.
Zdroj: TASR/AP - Larry MacDougal
Zdieľajte:

Pospíšil prežíva vydarený vstup do sezóny. Dvadsaťštyriročný Slovák sa opäť predstavil na centri tretej formácie a po jeho akcii padol prvý gól stretnutia. V 6. minúte prihral spoza bránky Jonathanovi Huberdeauovi, ktorý šťastne ramenom dostal puk do siete. V druhej časti dohral Jamieho Drysdalea a Tyson Foerster ho vyzval na bitku. Obaja dostali päťminútový trest. V 56. minúte Pospíšil vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, po strele Jakea Beana sa opäť k nemu dostal puk a našiel pred bránou voľného Huberdeaua, ktorý streli druhý gól v stretnutí. Tridsaťjedenročný kanadský útočník sa blysol v stretnutí až štyrmi bodmi za bilanciu 2+2. Pošpíšil odohral 9:09 minút a mal aj dve "plusky". Po dvoch dueloch má na konte jeden gól a tri asistencie. Honzek aj v druhom stretnutí sezóny nastúpil v prvom útoku s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Strávil na ľade 12:43 min, mal tri strely, jeden hit a dostal dvojminútový trest.

Prečítajte si aj

Peter Cehlárik a Marek Hrivík.VIDEO Slovenské duo zažiarilo vo Švédsku: Hrivík a Cehlárik sa postarali o víťazstvo Leksandu

Tatar nastúpil tradične vo formácii s Dawsonom Mercerom a kapitánom Nicom Hischierom. Premiérový presný zásah v ročníku zaznamenal v 24. minúte duelu, keď ho Stefan Noesen našiel spoza bránky a Slovák na dvakrát prekonal Charlieho Lindgrena. Skúsený útočník neskôr prihrával na gól Mercera, ktorý upravil strelou do prázdnej brány na konečných 5:3. Tatar odohral 13:57 minút a okrem dvoch bodov si pripísal aj "plusku" a štyri strely. Nemec strávil na ľade 14:35 min, mal tri strely a jeden plusový bod. Hráči Devils triumfovali v treťom zo štyroch duelov, Erik Haula a Noesen mali bilanciu 0+3, Paul Cotter sa presadil dvakrát a obranca Seamus Casey strelil druhý gól v sezóne. Fehérváry odohral 20:59 minút, dosiahol dve "mínusky", dve strely a jeden hit. Pre Capitals to bol prvý duel v novej sezóne.

Prečítajte si aj

Jaroslav Markovič (vpravo) ukončil kariéru.S Pardubicami získal titul, fanúšikovia MHA Martin sa konečne dočkali: Domáca legenda opäť na ľade!

Slafkovský zaznamenal asistencie pri dvoch góloch Colea Caufielda. V 16. minúte ho našiel krížnou prihrávkou a 23-ročný americký útočník namieril presne nad ľavé rameno Linusa Ullmarka. Slovenský krídelník bol aj pri poslednom presnom zásahu v stretnutí, keď sa dostal do samostatného úniku kapitán Nick Suzuki, Ullmark ešte jeho šancu zneškodnil, Caufield však dorazil puk do siete. Slafkovský odohral 13:38 minút, mal jednu strelu a dve "plusky". Po troch dueloch má bilanciu 0+3. Prvý gól v profilige dosiahol švédsky útočník Emil Heineman, ktorý v 11. minúte využil presilovku a poslal Canadiens do vedenia 1:0.

Prečítajte si aj

Zľava Patrik Marcinek (Zvolen) a Gabriel Chicoine (Banská Bystrica) počas zápasu.VIDEO Kapitán baranov vychválil brankára Zvolena aj fantastických fanúšikov: Hokej chutí dvakrát, keď je dobrá kulisa

Hráči Utahu uspeli aj v treťom zápase po presťahovaní z Arizony, o víťazstve Hockey Club na ľade New Yorku Rangers 6:5 rozhodol v predĺžení svojim druhým gólom v zápase Clayton Keller. Kapitán si pripísal aj asistenciu. Nick Schmaltz dosiahol za hostí tri asistencie a Barrett Hayton mal bilanciu 1+1. Rangers ani raz v stretnutí nevyhrávali, Adam Fox získal tri asistencie a Artemij Panarin strelil dva góly.

Cam Talbot zneškodnil 42 striel Nashvillu a hneď v prvom zápase za Detroit dosiahol čisté konto. Red Wings vyhrali 3:0, presadili sa J.T. Compher, Andrew Copp a Dylan Larkin. Predators neuspeli ani v druhom stretnutí sezóny.

Neinkasoval ani brankár Jake Oettinger, keď pomohol 32 zákrokmi k triumfu Dallasu. Stars zdolali New York Islanders tiež 3:0 a veľký podiel mal na tom dvojgólový Tyler Seguin. Za domácich sa presadil aj kapitán Jamie Benn.

Prečítajte si aj

Hokejista Filip Mešár.VIDEO Vypýta si návrat do NHL? Filip Mešár zažiaril hneď v prvom zápase novej sezóny

NHL - výsledky:

Buffalo - Florida 5:2

Detroit - Nashville 3:0

Montreal - Ottawa 4:1 /SLAFKOVSKÝ za domácich 0+2/

New York Rangers - Utah 5:6 pp

Toronto - Pittsburgh 4:2

Washington - New Jersey 3:5 /TATAR za hostí 1+1/

Dallas - New York Islanders 3:0

Minnesota - Seattle 4:5 pp a sn

Colorado - Columbus 4:6

Calgary - Philadelphia 6:3 /POSPÍŠIL za domácich 0+2/

— Robert Munnich (@RingOfFireCGY) October 13, 2024

Edmonton - Chicago 2:5

San Jose - Anaheim 0:2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články