window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Historický prvý gól nového tímu nesie slovenský rukopis! Bodovali aj štyria krajania

NEW YORK - Slovenský hokejista Peter Repčík strelil gól v drese Utahu na turnaji nádejí NHL Rookie Faceoff v Los Angeles. Dvadsaťročný útočník dosiahol prvý neoficiálny presný zásah nového klubu. Jednu asistenciu zaznamenali ďalší štyria Slováci, Oliver Okuliar (Florida), Jozef Viliam Kmec (Vegas), Adam Sýkora (NY Rangers) a Martin Mišiak (Chicago).
Repčík oslavuje gól v QMJHL.
Repčík oslavuje gól v QMJHL. Zdroj: X/Drummondville Voltigeurs
Zdieľajte:

Repčík sa presadil v druhej tretine v predbránkovom priestore a vyrovnal na priebežných 1:1 v stretnutí proti San Jose. V drese Utahu sa predstavil aj Servác Petrovský, ktorý nebodoval. Sharks vyhrali duel 3:2.

Prečítajte si aj

Útočník Juraj Majdan.Spišská úradovala v nedohratej generálke. Sklamali Trenčín a Žilina, Nitra zakopla až na konci prípravy

Zo Slovákov bodoval na nováčikovských turnajoch aj Mišiak. Ten hral v drese Chicaga na podujatí Tom Kurvers Prospect Showcase a dosiahol asistenciu proti St. Louis (3:4 pp). Za Blues nastúpili dvaja jeho krajania Dalibor Dvorský a Juraj Pekarčík, ktorí sa nezapísali do kanadského bodovania.

Prečítajte si aj

Nový riaditeľ Slovana Peter Kúdelka.Kúdelka uviedol, aký má plán so Slovanom a doplnil, na čom sa dohodol s Lažom i Šatanom

Na turnaji Rookie Showcase v Nashville útočník Okuliar zaznamenal asistenciu za Floridu, keď prihral Gracynovi Sawchynovi, ktorý zakončením z prvej otvoril skóre duelu. Panthers triumfovali nad domácim tímom Predators 5:2.

Prečítajte si aj

Peter Kúdelka je novým riaditeľom HC Slovan Bratislava.Peter Kúdelka sa vracia do najvyššej súťaže. Zasadne na stoličku jednej zo slávnych značiek

Sýkora rovnako asistenciou pomohol New York Rangers na podujatí Rookie Series v Allentowne k víťazstvu nad Philadelphiou Flyers 4:3 po samostatných nájazdoch. Vegas zdolalo v rámci NHL Rookie Faceoff v Los Angeles domáci tím 2:0. Za Golden Knights hrali dvaja Slováci, Jakub Demek a Kmec. Dvadsaťročný obranca mal bilanciu 0+1.

Prečítajte si aj

Útočník Arťom Železkov.Najnovšia posila Humenného vybavila Liptákov. Zvolen otočil so Zámkami, gólové preteky v Detve

Na Young Stars Classic v Pentinctone uspel Winnipeg nad Calgary 4:3 po predĺžení. V drese Flames sa predstavil Samuel Honzek, ktorý však nebodoval.

Prečítajte si aj

Útočník Matúš Paločko.Náhly koniec v Michalovciach. Skúsenému útočníkovi poďakovali, o ďalších pohyboch budú informovať
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články