window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Smutná správa z kuchyne SZĽH: Zomrel prvý metodik a tréner, ktorý nechýbal pri úspechu na MS U18 1999

BRATISLAVA - S hlbokým zármutkom sme prijali informáciu o úmrtí nášho bývalého kolegu, spolupracovníka, trénera Mgr. Miroslava Kimijana (76), ktorý zomrel 17.10.2024. Miroslav Kimijan bol v roku 1997 prvým metodikom SZĽH.
Ilustračný obrázok sviečky.
Ilustračný obrázok sviečky. Zdroj: freepik.com/jannoon028
Zdieľajte:

Už počas štúdia na Fakulte telovýchovy a športu pôsobil ako tréner na základnej škole Kalinčiakova v roku 1970 – 1975, bol jedným so zakladateľov športových hokejových tried na tejto škole. V roku 1974 bol trénerom slovenského výberu, kde bol medzi hráčmi aj Peter Šťastný. Neskôr pôsobil ako tréner vo Zvolene, Detve aj ako metodik pre hokejový oddiel. V roku 1985 – 1987 pôsobil ako predseda mládežníckej komisie SZĽH. Neskôr v rokoch 1988 – 1990 bol učiteľom, lektorom na Telovýchovnej škole SZTK, kde sa realizovalo vzdelávanie trénerov C, B a A licencie.

Prečítajte si aj

Országh na striedačke Bystrice.B. Bystrica hlási veľké komplikácie a narazila na neochotu iných klubov. Országh: Už nemáme kam siahnuť

V roku 1989 bol trénerom slovenského výberu na Pee-Wee turnaji v Quebecu, Kanade a v tom istom roku bol vyhlásený za najlepšieho učiteľa-pedagóga v rámci telovýchovnej školy, ktorá vzdelávala trénerov. V období 1992 – 1996 pôsobil ako pedagóg na Fakulte telovýchovy a športu a vzdelával trénerov pri špecializačnom štúdiu pre ľadový hokej. Zároveň počas rokov 1993 – 1995 pôsobil ako tréner juniorského tímu HC SLOVAN Bratislava, a zároveň bol trénerom reprezentačného tímu Slovenska juniorov do 17 rokov. V sezóne 1996/1997 pôsobil ako tréner Dukly Senica. Od roku 1997 pôsobil ako hlavný metodik Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Prečítajte si aj

Matej Macek a Jakub Cibák.Ďalší odchod z kádra Michaloviec. Obhajca bronzu už nepočíta s tvrdým hokejistom

V rokoch 1997 – 2000 bol trénerom reprezentačného tímu do 18 rokov (1997 MEJ 6.miesto, 1997 Viking cup 4.miesto, 1999 MS18 3.miesto Füssen), popri tom pôsobil v sezóne 1998/1999 ako asistent trénera a vedúci výpravy na MS20 vo Winnipegu v Kanade, kde získala partia okolo Jána Lašáka, Mariána Gáboríka a Ladislava Nagya bronzové medaily.

Prečítajte si aj

Tréner Juraj Faith.VIDEO Absolútne nepripravené mužstvo na zápas a úplne odovzdané, hromžil nešťastný tréner

Od roku 2000 pokračoval vo svojej trénerskej práci na klubovej úrovni vo Zvolene, Prievidzi, Topoľčanoch a Piešťanoch. Po roku 2008 sa venoval prevažne zdokonaľovaniu talentovaných hokejistov, ktorým vždy ochotne a s veľkou vášňou vždy pomáhal v rozvoji špeciálnych hokejových zručností. Bol účastníkov rôznych medzinárodných trénerských seminárov kde pôsobil aj ako prednášateľ.

Prečítajte si aj

Slovenskí rozhodcovia v debate.Uniká im podstata situácie, uviedla KR SZĽH. Po pravidelných trestoch hráčov prišlo aj na arbitrov

Mando, ako ho všetci priatelia a kolegovia volali, bol nezlomný, priamy, pracovitý a pre svoju veselosť v kolektíve veľmi obľúbený. Česť jeho pamiatke!

Prečítajte si aj

Karaffa v drese Košíc.Košičania púšťajú svojho útočníka na hosťovanie. Dôvodom návrat dvoch opôr

Slovenský zväz ľadového hokeja aj touto cestou vyjadruje smútiacej rodine, priateľom a známym úprimnú sústrasť.

Pán Kimijan, česť Vašej pamiatke!

Pozrite si aj

Popradčania pred zápasom.VIDEO Raritný okamih v Tipos extralige. Brankár Popradu ani nechytal, napriek tomu dostal dvojminútový trest
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články