window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Už som starý, skromne vraví kapitán Košičanov, ktorý vyrovnal Škoviru. Jeho kolega potvrdil, prečo ide do Nemecka

KOŠICE - Hokejisti HC Košice potvrdili pozíciu favorita, keď trápiacu sa Duklu Trenčín zdolali 7:1 v piatkovom zápase 14. kola Tipos extraligy. Gólom a asistenciou sa na presvedčivom triumfe podieľal kapitán Michal Chovan, ktorý ideálnym spôsobom oslávil 800. zápas v extralige. Podľa útočníka Šimona Petráša bolo pre hernú pohodu "oceliarov" dôležitý skorý gól, ktorý strelil Joona Jääskeläinen už v 19. sekunde.
Striedačka HC Košice s trénerom Cemanom.
Striedačka HC Košice s trénerom Cemanom. Zdroj: TASR - Roman Hanc
Zdieľajte:

Prvýkrát pod vedením Dana Cemana, ktorý prišiel k tímu v marci 2022, strelili Košičania sedem gólov v domácom zápase. Naštartoval ich práve Jääskeläinen, ktorý si pred duelom prevzal symbolický dres za 200 kanadských bodov v slovenskej extralige. Jeho gól bol najrýchlejší presný zásah košického hráča v Steel aréne od 1. februára 2013, keď Marcel Haščák skóroval proti Žiline v 16. sekunde. Do streleckej listiny sa napokon zapísalo šesť košických útočníkov, na priebežných 6:0 upravil Šimon Petráš, ktorý tým potvrdil hernú pohodu, vďaka ktorej sa dostal aj do nominácie SR na Nemecký pohár.

Prečítajte si aj

Tréner Peter Oremus.Dochádza trénerovi Oremusovi trpezlivosť? Musím si nejaké veci rozobrať s vedením, tvrdí

"Mali sme výborný štart do zápasu. Myslím si, že gól v prvom striedaní nalomil súpera. Prvú tretinu sme mali pod kontrolou a potom nám tam napadali aj góly. Bolo vidno, že (hráči Trenčína) už potom odišli najmä psychicky. My sme si zápas užívali a v pohode ho dohrali," poznamenal Petráš, ktorý má po 14 zápasoch na konte 7 gólov a 6 asistencií.

Prečítajte si aj

Brankár Mareks Mitens.TEL: Mitens a Junca vynulovali súperov. Divokú výhru Banskej režíroval 4-gólový legionár, Nitra dala dole Poprad

Do HC Košice prišiel v lete 2024 po dvojročnom pôsobení práve v tíme Trenčína a v dvoch zápasoch prebiehajúcej sezóny sa proti bývalým spoluhráčom prezentoval tromi gólmi i dvoma asistenciami. "Je to pravda, najviac som bodoval práve proti nim. Poznám tam veľa hráčov. Škoda, že sú v tabuľke tak dole. Prajem im, aby sa dvihli. Ja som rád, že som dnes dal gól, predsa len som naň čakal niekoľko zápasov. Viacero šancí som mal už v prvých dvoch tretinách, napokon mi to padlo v tretej," poznamenal Petráš.

Prečítajte si aj

Parlett a Solenský v pästnej výmene.Udeľovanie trestov v najvyššej súťaži pokračuje. Najnovšie si oddýchne obranca Košíc

Košičania si takmer zopakovali výsledok z prvého vzájomného zápasu s Duklou Trenčín, ktorú v septembri zdolali na jej ľade 7:0. Súperovi nedovolili nadviazať na nedávne víťazstvo v Nitre 4:1 a sľubný výkon so Spišskou Novou Vsou, nad ktorou Dukla ešte v tretej tretine viedla 2:0, no napokon prehrala 2:4. Aj preto sú Trenčania na predposlednom mieste iba o skóre pred Novými Zámkami.

Prečítajte si aj

Tréneri Slovenska počas zápasu proti Dánsku.Nominácia SR na Nemecký pohár 2024: Ramsay vytiahol prekvapivé mená

"Dnes sa nemôžeme pozerať na tabuľku, pretože táto liga je vyrovnaná a zvíťaziť môže každý s každým. Je dobre, že sme do zápasu išli stopercentne koncentrovaní. Vyžili sme v ňom svoje príležitosti a keď máte doma náskok, tak sa hrá ľahšie," poznamenal Chovan, ktorého mrzelo iba nedokonané čisté konto brankára Dominika Riečického, ktorý oň prišiel v 57. minúte. "Dnes nemal veľa práce a v takýchto chvíľach mu musíme pomôcť. Držal nás v mnohých zápasoch. Dôležité je, že tri body zostali doma," konštatoval Chovan, ktorý sa stal 28. hráčom s 800 zápasmi v slovenskej extralige.

Prečítajte si aj

Marek Zagrapan a Ľubomír Hurtaj.Hrajú o špicu, ale prevláda nespokojnosť: Vedenie Prešova rázne zasiahlo

Pri tomto zistení iba s úsmevom skonštatoval: "Už som starý." Vďaka dvom kanadským bodom sa zároveň vyrovnal Miroslavovi Škovirovi v historických štatistikách. Obaja majú na priebežnom piatom mieste po 683 bodov. Chovan je zároveň so 475 asistenciami štvrtý najlepší v extraligovej histórii. Na tretieho v poradí Reného Školiaka stráca 13 asistencií.

Prečítajte si aj

Útočník Tomáš Zigo.Tomáš Zigo z Košíc je späť. Najbližšie obdobie však strávi mimo metropoly východu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články