window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stále nie som spokojný. Ťažko sa mi na to zvyká, keď sa mení priemer striel, hodnotí svoje výkony gólman Slovenska

PRAHA - Hokejisti Moutfieldu Hradec Králové majú v českej extralige za sebou víťaznú päťzápasovú sériu na vlastnom ľade. Výrazný podiel na tom má slovenský reprezentačný brankár Stanislav Škorvánek, ktorý vychytal štyri víťazstvá a v dvoch prípadoch sa blysol čistým kontom. Po triumfe nad Spartou Prahou (5:0) neinkasoval ani v piatok proti Litvínovu (2:0).
Brankár Stanislav Škorvánek.
Brankár Stanislav Škorvánek. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

Duelu s Litvínovom predchádzala málo vídaná 16-gólová prestrelka s Vítkovicami. Počas nej sa 28-ročný Slovák dostal do brány po úvodnej tretine za stavu 2:3 v neprospech svojho tímu. Trikrát inkasoval v prostrednej časti a raz v treťom dejstve. Napriek tomu jeho tím duel zvládol a vyhral 9:7. Po ofenzívnom divadle sa defenzíva Hradca v piatok vyznamenala a Škorvánek nepustil za svoj chrbát žiadnu z 22 striel súpera.

Prečítajte si aj

Obranca Šimon Nemec.NHL: V živote som podobnú situáciu nezažil. Je to pre mňa tvrdá škola, priznáva sklamaný Nemec

"Po tej strašnej prestrelke to bol pre nás dôležitý zápas. Dúfam, že sme na to týmto výkonom zabudli. Hrali sme výborne v defenzíve, chalani mi na začiatku veľmi pomáhali, v prvej tretine som mal možno dva zákroky. Verím, že sme sa nakopli a začneme vyhrávať aj vonku," citoval účastníka dvoch svetových šampionátov portál ČT Šport.

Prečítajte si aj

Striedačka HC Košice s trénerom Cemanom.VIDEO Už som starý, skromne vraví kapitán Košičanov, ktorý vyrovnal Škoviru. Jeho kolega potvrdil, prečo ide do Nemecka

Hradec sa ziskom 15 bodov vyšvihol na štvrtú priečku. Zaujímavosťou je, že všetkých 24 bodov nazbieral výhradne na vlastnom ľade, čo sa mu podarilo ako prvému tímu v histórii českej najvyššej súťaže. "Bavili sme sa o tom v šatni, že nám žreb trochu doprial. Keby to bolo naopak a hrali by sme vonku, neviem, ako by to vyzeralo," povedal Škorvánek, ktorý verí, že víťazné ťaženie sa odzrkadlí aj na hre tímu na klziskách súperov: "Musíme to využiť a preniesť hru z domáceho ľadu na ten vonkajší. Chceme aj tam ukázať, že máme kvalitu a môžeme zdolať každého," skonštatoval brankár, ktorý na východe Čiech zažíva svoj prvý zahraničný angažmán.

Prečítajte si aj

Tréner Peter Oremus.Dochádza trénerovi Oremusovi trpezlivosť? Musím si nejaké veci rozobrať s vedením, tvrdí

Hradec Králové bol v úvode sezóny na dne tabuľky, keď prehral prvé štyri stretnutia a naplno bodoval iba dvoch z 10 duelov. "Nálada sa pozdvihla, ale na druhú stranu nesmieme zaspať a myslieť si, že po pár víťazstvách doma to pôjde samo. Každý sa na nás pripraví, keď vidí, koľko zápasov za sebou sme dokázali vyhrať," poznamenal Škorvánek.

Prečítajte si aj

Brankár Mareks Mitens.TEL: Mitens a Junca vynulovali súperov. Divokú výhru Banskej režíroval 4-gólový legionár, Nitra dala dole Poprad

Okrem Sparty a Litívnova si pripísal čisté konto aj v 7. kole proti Plzni (4:0). Po ôsmich odchytaných dueloch má na konte úspešnosť zákrokov 91,23 percent a 1,95 inkasovaného gólu na zápas. Napriek tomu má na svoju formu vyššie nároky:

Prečítajte si aj

Tréneri Slovenska počas zápasu proti Dánsku.Nominácia SR na Nemecký pohár 2024: Ramsay vytiahol prekvapivé mená

"Stále nie som úplne spokojný. Ťažko sa mi zvyká na to, keď z priemeru 35 striel na zápas idete na 20, niekedy aj menej. Hráči sú navyše o to kvalitnejší. Teraz sa však darí mne i tímu, takže verím, že keď pridám pár ďalších zápasov, tak budem platný pre mužstvo tak, ako to všetci očakávajú."

Prečítajte si aj

Marek Zagrapan a Ľubomír Hurtaj.Hrajú o špicu, ale prevláda nespokojnosť: Vedenie Prešova rázne zasiahlo
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články