window.googletag = window.googletag || { cmd: [] }; window.googletag.cmd.push(function () { window.googletag.pubads().enableSingleRequest(); window.googletag.pubads().disableInitialLoad(); }); Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nominácia SR na Nemecký pohár 2024: Ramsay vytiahol prekvapivé mená

BRATISLAVA - S dvoma nováčikmi odcestuje slovenská hokejová reprezentácia na tohtoročný Nemecký pohár do Landshutu. Tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan nominovali z debutantov 23-ročného popradského kapitána Olivera Turana a 20-ročného brankára Rastislava Eliaša. Okrem nich nechýba na zozname najproduktívnejší hráč uplynulého extraligového ročníka Samuel Buček, ofenzívny líder Peter Cehlárik či skúsený obranca Marek Ďaloga.
Tréneri Slovenska počas zápasu proti Dánsku.
Tréneri Slovenska počas zápasu proti Dánsku. Zdroj: TASR/SZĽH - Andrej Galica
Zdieľajte:

Práve 35-ročný Ďaloga je najskúsenejším hráčom vo výbere so 112 štartmi za národný tím. Obranca Komety Brno naposledy reprezentoval ešte v olympijskej sezóne 2021/22. V tíme sa predstaví aj Samuel Buček. V uplynulej sezóne dostal šancu vo februárovom dvojzápase proti Nemecku, avšak z účasti na kempe ho vyradilo zranenie. Následne viedol Nitru za titulom v TIPOS Extralige, dovedna nazbieral 81 bodov v 65 dueloch (37+44).

Prečítajte si aj

Brankár Samuel Baroš.Krátkodobý odchod brankára Samuela Baroša z Prešova. Vypýtali si ho do extraligy

„O nominácii sme intenzívne diskutovali posledné dva týždne. Do národného tímu sa vráti Ďaloga, taktiež príde Buček, ktorého sme chceli vyskúšať už v minulej sezóne, no pre zranenie nemohol prísť. Na zozname sú hráči, ktorí v reprezentácii už boli a mali by byť lídri na ľade. Nechýbajú mladší chlapci, ktorí dostanú ďalšiu príležitosť, aby trénerov zaujali, či už sú to Stacha, Petrovický, alebo Kašlík,“ hovoril generálny manažér Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

Útočník Nick Ritchie (vľavo).VIDEO Ďalšia porcia tvrdosti v našej súťaži. Dlhoročný hráč NHL by mal byť ozdobou

Jediným z dvoch nováčikov na zozname je 23-ročný obranca a zároveň kapitán extraligového Popradu Oliver Turan. Slovensko dosiaľ reprezentoval v mládežníckych kategóriách, naposledy na juniorskom šampionáte 2021 v Kanade. „Zakaždým sa snažíme vidieť v úvode sezóne aj niekoho nového. Turan má v Poprade veľa priestoru, dostane príležitosť ukázať sa aj v reprezentácii,“ ozrejmil Šatan.

Prečítajte si aj

Marek Zagrapan a Ľubomír Hurtaj.Hrajú o špicu, ale prevláda nespokojnosť: Vedenie Prešova rázne zasiahlo

Mladý obranca sa na premiérovú príležitosť náramne teší. „Je to skvelé, niečo, o čo sa snažím, odkedy som skončil v juniorskej reprezentácii. Som veľmi rád, že to v tejto sezóne vyšlo. Neviem sa dočkať reprezentačného štartu,“ rozhovoril sa Oliver Turan, ktorý do piatkového duelu „kamzíkov“ na ľade Nitry v 13 dueloch raz skóroval a na päť presných zásahov asistoval.

Prečítajte si aj

Útočník Tomáš Zigo.Tomáš Zigo z Košíc je späť. Najbližšie obdobie však strávi mimo metropoly východu

Zaujímavá je skutočnosť, že Turan je v 23 rokoch kapitánom omladeného popradského tímu. „Je to veľká časť byť kapitán tímu v klube, v ktorom som vyrastal. Nesnažím sa to extra vnímať. Vážim si rolu, ktorú som dostal, som si vedomý, že mi ju pridelili z nejakého dôvodu. Snažím sa robiť rovnaké veci ako doteraz a verím, že to bude fungovať naďalej,“ povedal Turan pre hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Hokejisti JOJ ŠPORT Slovensko U18.SR 18 dokonalo zaskočila súpera: Favoritovi nestačilo ani 61 striel. Najviac bodov nazbierali kapitán a obranca

Druhým nováčikom je Rastislav Eliaš. Dvadsaťročný brankár si v tejto sezóne zachystal v najvyššej fínskej súťaži Liiga v drese IFK Helsinki. Do zverejnenia nominácie odchytal 5 duelov, jeden pridal v nižšej súťaži Mestis a ďalšie dva vo fínskej juniorskej lige. V minulosti bol ťahúň mládežníckej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cupe 2021, na ktorom Slováci vybojovali historické strieborné medaily. V minulej sezóne bol súčasťou slovenskej reprezentácie do 20 rokov na svetovom šampionáte vo Švédsku.

Prečítajte si aj

Útočník Ondrej Molnár.Čo bude ďalej s talentovaným Ondrejom Molnárom? Mladík sa dozvedel prvé informácie

Slovenská mužská reprezentácia sa na zraze stretne v pondelok 4. novembra. O dva dni neskôr sa presunie do Landshutu, kde absolvuje v stredu večer jeden tréning a vo štvrtok od 12.30 prvý duel proti Rakúsku. V sobotu od 18.00 nastúpi proti domácemu Nemecku a v nedeľu od 11.30 proti Dánsku. Okrem zverencov trénera Craiga Ramsayho sa tento rok na Nemeckom pohári premiérovo predstaví aj slovenská ženská hokejová reprezentácia.

Prečítajte si aj

Obranca Patrik Koch.NHL: Mužstvo sužujú zranenia. Zámorský klub napriek tomu poslal preč slovenského hráča

Nominácia SR na Nemecký pohár 2024 v Landshute:

Brankári: Rastislav Eliáš, Matej Tomek.

Obrancovia: Marek Ďaloga, Andrej Golian, Michal Ivan, Marek Korenčík, Dávid Mudrák, Rayen Petrovický, Marko Stacha, Oliver Turan.

Prečítajte si aj

Ilustračný obrázok sviečky.Smutná správa z kuchyne SZĽH: Zomrel prvý metodik a tréner, ktorý nechýbal pri úspechu na MS U18 1999

Útočníci: Samuel Buček, Peter Cehlárik, Lukáš Cingel, Viliam Čacho, Martin Faško-Rudáš, Patrik Hrehorčák, Matej Kašlík, Adam Lukošik, Jakub Minárik, Šimon Petráš, Kristián Pospíšil, Miloš Roman, Samuel Takáč, Alex Tamáši.

Tréneri: Craig Ramsay - Peter Früahuf - Róbert Petrovický.

Prečítajte si aj

Országh na striedačke Bystrice.B. Bystrica hlási veľké komplikácie a narazila na neochotu iných klubov. Országh: Už nemáme kam siahnuť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články